Nu lezen
Apple maakt macOS Catalina voor iedereen beschikbaar

Apple heeft vandaag de nieuwste versie van zijn macOS Catalina-besturingssysteem uitgebracht. Iedereen die een compatibele Apple-computer heeft, kan het systeem rechtstreeks uit de App Store downloaden.

macOS Catalina bevat verschillende wijzigingen, waaronder verwijdert de iTunes-applicatie (ja, het is eindelijk gebeurd), voegt muziek, podcasts en tv-applicaties toe. ITunes is opgedeeld in deze drie applicaties, terwijl tegelijkertijd een tijdperk wordt beëindigd. iTunes stelde miljoenen mensen in staat om op een eenvoudige en leuke manier muziek te kopen, maar nu is het tijdperk van streaming aangebroken. Apple Music of Spotify - dit is wat de meeste mensen tegenwoordig gebruiken, bijna niemand downloadt muziek als bestand.

De wijzigingen zijn ook van toepassing op het beheer van apparaten met iOS en iPad OS. Tot nu toe kon het via iTunes, nu moeten we zoeken naar de functie in de Finder. We openen Apple ID via Systeeminstellingen.

Er is een nieuwe zijspanfunctie waarmee u van uw iPad een tweede scherm voor Mac kunt maken, u kunt zelfs Apple Pencil gebruiken, zodat de tablet wordt gebruikt als tekenapparaat (grafisch tablet) in Photoshop-toepassingen.

Meer informatie is te vinden op de officiële website macOS Catalina.

Scroll To Top