Nu lezen
Amazfit GTR is een horloge dat dagelijks eenmaal per maand wordt opgeladen
Amazfit GTr 47 mm staal

Degenen die de website volgden, hadden de recensie waarschijnlijk al gelezen Amazfit Verge Liteals je het nog niet hebt gelezen, alsjeblieft. Naar mijn mening heeft het bovenstaande horloge een grote "fout", het uiterlijk. De envelop ziet er "plastic" uit, het is een strikt sportieve constructie en is zelfs niet geschikt voor een alledaags shirt, alleen voor trainingspakken. Zonder naar de look te kijken, is dit een zeer goed product. Het heeft een super AMOLED-display waarop alle meldingen leesbaar zijn, waarmee fysieke activiteit / slaap kan worden gevolgd en vooral 20 dagen met één lading. Hoe zit het met de Verge Lite-dakgoten in een mooiere "doos"? Dat is wat Huami deed en de Amazfit GTR presenteerde. De smartwatch is verkrijgbaar in twee kastgroottes: 42 mm of 47 mm, de grotere versie heeft een lederen band, het overtuigde mij en ik besloot een bestelling in China te plaatsen.

Amazfit-GTR review

Amazfit GTR 47 mm is verkrijgbaar in twee kleuren: aluminiumlegering en roestvrijstalen behuizing. Ik besloot tot de tweede optie en gaf eerlijk toe na een paar weken dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Ik wilde een roestvrijstalen horloge afgewerkt in hoogglans, maar ik merkte niet dat er een donkere ring rond het display is die "bijt" met de rest van de kast. De tweede, donkerdere variant heeft dezelfde ring, die volgens mij er beter uitziet in combinatie met de donkere envelop. Ik had een betere keuze kunnen maken. 🙂

Amazfit Verge Lite-meldingen

Ik heb het scherm geprezen in Verge Lite en ik zal hetzelfde prijzen in Amazfit GTR. In tegenstelling tot de sportbroer, is het scherm zelfs groter, dit keer heeft het AMOLED-scherm een ​​1.39 inch diagonaal en 454 x 454 resolutie. De pixeldichtheid per inch is 326 ppi. Het iPhone 8-scherm heeft dezelfde waarde, het is waarschijnlijk een voldoende aanbeveling voor het Huami-product.

Naast aanraakbediening heeft het horloge twee fysieke knoppen aan de rechterkant. De bovenste wordt gebruikt om terug te keren naar de hoofdknop, terwijl de tweede is gepersonaliseerd en u een snelkoppeling kunt toewijzen aan een andere functie. Mijn exemplaar bevat een fout in de software, met name in het menu. Ik heb de Status-status twee keer en Workout ontbreekt. Ik kan niet beginnen met het monitoren van fysieke activiteit met behulp van het aanraakscherm en het menu. Door het toewijzen van de onderste knop aan Workout is dit probleem opgelost.

Superbatterij en zwak Altijd op display

De batterij met een capaciteit van 410 mAh ziet er niet indrukwekkend uit als we naar de capaciteit van de cel kijken, de situatie verandert wanneer we kijken naar de werktijd die door de fabrikant is opgegeven. Amazfit GTR 47 mm biedt 24 dagen op een enkele lading volgens de fabrikant, en deze waarde kan daadwerkelijk worden bereikt. Ik zal meer zeggen, een nog beter resultaat kan worden bereikt. op Facebook-profiel van onze website Jarek plaatste een screenshot van de Amazfit-applicatie. Hij heeft nog steeds 44% batterij in zijn horloge en heeft 18 dagen geleden voor het laatst opgeladen! Het is niet zo goed voor mij, maar het resultaat van 20 dagen op de batterij is sensationeel als voor een horloge met zo'n mooi scherm. Ik wil benadrukken dat ik altijd hartslagmeting en SMS / EMAIL-meldingen heb en vanuit verschillende applicaties.

Altijd te zien in Amazfit GTR 47 mm
Zo ziet Always on Display eruit in Amazfit GTR 47 mm

De Amazfit GTR heeft de modus Always on Display. Het scherm wordt niet leeg en geeft altijd de tijd en informatie over de dag van de week weer. Naar mijn mening heeft de functie drie nadelen en het is absoluut beter om deze niet te gebruiken. Allereerst is er, afgezien van het tijdstip en de dag van de week, geen informatie meer, u ziet geen meldingen van gemiste oproepen of ongelezen berichten. Het tweede nadeel is dat zodra we de pols bewegen om te zien hoe laat het is, het horloge de normale modus activeert. Je kunt je polsbeweging uitschakelen als een wake-up smartwatch, maar waarom? Het laatste nadeel is de enorme leegloop van de batterij, toen ik Always on Display aanzette, binnen een dag daalde het batterijniveau met 20%. Naar mijn mening is het beter om deze optie niet te gebruiken, omdat we niet naar het horloge kijken, waarom zou het "schijnen"?

Hartslag gemeten 24 uur per dag

Elegante sport smartwatch

Het horloge biedt de mogelijkheid om twaalf soorten fysieke activiteit te volgen, zoals hardlopen, wandelen, crosstrainer, fietsen, zwemmen, skiën en krachttraining. Het is leuk dat het horloge tijdens de training constant een grafiek toont met de hartslagwaarde, en niet alleen de waarde scheert. U kunt precies controleren of de huidige waarde langer duurt of dat het slechts een tijdelijke sprong is. Een andere handige functie over fysieke activiteit is de mogelijkheid om de exacte afstand in te voeren na de training op de loopband. Ik heb meer dan eens gezegd dat ik op de Xiaomi-loopband ga en op de console speel. Als u de pad vasthoudt, worden niet alle stappen geteld. Gewoonlijk is de door het horloge geregistreerde afstand 20% kleiner dan de loopband toont, dus stel ik altijd de afstand in vanaf het display van de loopband na "training".

Plus voor Huami, dat je vanaf het niveau van het horloge een voorbeeld van de laatste trainingen kunt bekijken. We zullen op een eenvoudige en snelle manier controleren hoe we het recent hebben gedaan. De preview bevat onder meer alle informatie die het horloge tijdens de training heeft geregistreerd hartslaggrafiek en hardlooproute als je buiten hardloopt.

Leren riem en zwembad?

De GTR is IP68-gecertificeerd en kan tot 50-meters worden ondergedompeld. Je kunt er mee zwemmen, dit zal waarschijnlijk de toestand van de lederen band beïnvloeden. Op de site AliExpress je kunt een siliconen band kopen en deze vervangen als we naar het zwembad gaan.

Met Amazfit GTR kun je ook het weer voor de komende dagen bekijken. De gebruiker heeft een alarm tot zijn beschikking, de mogelijkheid om muziek, kompas, stopwatch, timer te bedienen en hier heb ik een waarschuwing. Het is jammer dat de timer niet op het hoofdscherm op de achtergrond verschijnt. Ik stel de timer vaak voor een langere tijd in, bijvoorbeeld 30 minuten, en dan wil ik het horloge normaal gebruiken en de resterende tijd op de achtergrond zien. Helaas staat Amazfit GTR dit niet toe, de hele tijd is alleen het aftellen zichtbaar dat gemakkelijk per ongeluk kan worden uitgeschakeld.

Om het horloge te beheren, gebruiken we de Amazfit-applicatie, die eenvoudig en transparant is. De hele applicatie-interface is in het Pools, dus er is geen probleem met het horloge "eronder" te zetten.

Nu is het tijd voor de nadelen

Welk horloge heeft nadelen? Zeker geen NFC en microfoon. U kunt de oproep niet beantwoorden of een sms beantwoorden die de inhoud dicteert. Een ander nadeel voor sommige mensen kan het gebrek aan ingebouwd geheugen zijn, je kunt geen muziek uploaden. Sommige horloge-eigenaren klagen over GPS-nauwkeurigheid, maar ik kan Amazfit GTR in dit opzicht niet beschuldigen. De Sony-chip werkt erg goed en er is geen probleem om een ​​verbinding met satellieten tot stand te brengen. Het enige dat niet goed werkt, is het menu dat ik hierboven heb genoemd.

Nog een nadeel dat ik zou vergeten, het horloge heeft geen Poolse interface. Management is zo intuïtief dat zelfs mensen die geen Engels kennen geen probleem met service zullen hebben. Het is trouwens een goede gelegenheid om een ​​paar basiswoorden te leren.

Is het de moeite waard om een ​​GTR te kopen?

Naar mijn mening, ja. Zeer lange batterijduur, AMOLED-scherm en elegant ontwerp zijn de belangrijkste voordelen van het Amazfit GTR-horloge. Het werkt heel goed voor het bewaken van fysieke activiteit, dagelijks gebruik en het ziet er ook goed uit op handen.

Ik zou het opnieuw gebruiken, maar ... ik ga niet vals spelen, ik ben klaar met GTR-testen en ik ga terug naar Apple Watch. Als ik niet in het Apple-ecosysteem had 'gezeten', zou ik nog steeds het Amazfit-product dragen. Voor mij is Amazfit in twee opzichten zelfs beter dan het Apple-product: grafiek van de hartslag tijdens de training en uitstekende batterijduur. De noodzaak om de Apple Watch elke dag op te laden is soms vervelend.

Amazfit GTR 47 mm is beschikbaar in de winkel Gearbest oraz Banggood. Wanneer u in de Gearbest-winkel bestelt, selecteert u Priority Line-verzending en, wanneer u beslist over Banggood, selecteert u Priority Direct Mail (beide verzendmethoden beschermen tegen btw).

Scroll To Top