Nu lezen
Review: Redmi AirDots - gemengde gevoelens

Ik had het idee om AirDots-hoofdtelefoons te kopen van Xiaomi of Redmi. Na het opzetten van samenwerking op het portaal, bood Michał aan om het te testen. Zou ik nu het risico lopen ze te kopen en te gebruiken? U vindt het antwoord later in de tekst.

Wat zit er in de doos?

De verpakking is netjes en stilistisch compatibel met andere Xiaomi-verpakkingen. We vinden er een handleiding in het Chinees, een oplaadetui met hoofdtelefoons en 3 paar siliconenrubberbanden.

Uiterlijk en kwaliteit van de afwerking

Ik gebruik Redmi AirDots in het zwart. Heren keuze. Daarna lijken ze naar mijn mening op pillen - een gestroomlijnde, ovale vorm met oplaadpinnen aan de onderkant en een knop aan de bovenkant. De knop zelf is fysiek, er is geen touch-minipaneel met Xiaomi AirDots. Aan de onderkant van de handset licht een kleine diode mooi op, die twee kleuren heeft - rood en wit. Ze komen overeen met verschillende functies, zoals koppelen of opladen. De hele oortelefoon is bekroond met een oorrubber met een kanaal waardoor de muziek stroomt.

De oplaadcassette is ook ovaal, met een afgeronde bodem waarop de parameters en informatie worden afgedrukt (in het Chinees). Bovenaan hebben we het Mi-logo (ik had eerder Redmi verwacht). De gaten in de hoofdtelefoon zijn perfect op elkaar afgestemd en het geheel ziet er netjes en redelijk solide uit. Mijn enige zorg is de klep, die kan worden afgebroken als hij harder wordt geraakt. Het buigt net iets naar achteren, dus als we op een open zaak zitten, kan het breken. Het materiaal is niet erg hard en stijf - vandaar de zorgen.

Ergonomie

De hoofdtelefoon past comfortabel in het oor, op voorwaarde dat ze er niet lang zijn. Het intrathecale type constructie vermoeit de oren helaas vrij snel en in dit geval zijn er geen uitzonderingen.

Als je de ingebouwde knop wilt gebruiken, moet je er heel hard op drukken, wat niet handig is. Je duwt de telefoon gewoon in je oor.

De behuizing is vrij comfortabel, maar tegelijkertijd dik. We verbergen het niet in de kleinste zak in een spijkerbroek, maar in de hoofdzak. dit is niet het handigste geval dat ik in handen had, maar ik zal niet zeggen dat het slecht is. Het is gewoon dik, maar het is deels de schuld van de hoofdtelefoon - ze moeten passen.

verdamping

Hoofdtelefoons zijn gekoppeld zoals elk Bluetooth-apparaat. U hoeft alleen te onthouden om de rechter handset te koppelen - dan zal de linker handset automatisch deelnemen. Als we de linker koppelen, is er geen geluid in de rechter en werkt het vanzelf.

Ik had problemen met het starten van een van de koptelefoons, links. Ze zou niet inschakelen, maar de batterij was helemaal leeg. Het moest lang duren om aan te zetten. De tweede, rechts, deed meteen mee. Na het paren was alles aanvankelijk prima. Terwijl u luisterde, begonnen er echter problemen te ontstaan. De koptelefoon was niet synchroon en het geluid kwam laat in een van hen op, het gebeurde willekeurig. Een andere keer, een van de koptelefoons stopte gewoon met werken, er was geen geluid. Nogmaals, ik moest het op de telefoon aansluiten om alles te laten werken. Redmi AirDots zijn niet volledig onderhoudsvrij, soms rebelleren ze.

klinken

Als u op zoek bent naar een hoofdtelefoon met goed geluid die niet moe wordt, is dit niet de keuze voor u. Redmi AirDots hebben een redelijk goede bas, ze missen wat hoge tonen en de middentonen verschijnen niet. Misschien stierf de ontwerper voordat hij ze hoorde en er was geen manier om het ontwerp te veranderen. En serieus, ik ben deze bas en het gebrek aan de rest van het bereik zat.

De gesprekken zijn duidelijk, maar ze zijn verre van de concurrentie. Mijn gesprekspartners beschreven mijn stem "alsof ik een telefoon in mijn achterhoofd had". Ik hoorde ze goed, hoewel er geen ruimte was, geen lucht. Met meer ruis moet je scherpstellen, omdat je lage tonen kunt horen in plaats van hoge, net als bij muziek.

Ik zou graag meer over het geluid willen zeggen, maar ik kan het niet. Ik kan er gewoon niets meer uit halen. Het meest geschikt voor het luisteren naar snelle muziek en pop, terwijl u eraan moet denken dat we geen details zullen horen. Maar elke dag, wanneer de straten brullen en de bus of tram vol mensen is, zullen we nauwelijks het verschil merken.

Sommering

Ja, ik herinner me de hele tijd dat dit draadloze hoofdtelefoons zijn voor ongeveer 80-100 PLN (ik heb het over Chinese prijzen - als iemand goedkoper vond, goed voor u). Ik kan geen Apple AirPods of koptelefoons van Sony of Samsung nodig hebben. Maar dit is geen product dat ik zou associëren met Xiaomi-kwaliteit - een goed product tegen een goede prijs.

Zijn ze het geld waard? Waarschijnlijk wel, gezien de prijzen van de hedendaagse elektronica. We krijgen draadloze hoofdtelefoons met een lange gebruiksduur. Ik gebruik geen bedrade koptelefoons meer, tenzij ik naar iets diepers wil luisteren, maar dat is een andere audioriga.

Kortom, Redmi AirDots is een goede keuze voor mensen met een klein budget en niet erg hoge audio-eisen. Zulke mensen zullen zeker tevreden zijn. Anderen stellen voor iets beters te zoeken voor grotere hoeveelheden.

PS Dit is mijn eerste beoordeling - als je opmerkingen hebt, voel je vrij om dyskusji te bespreken

Scroll To Top