Nu lezen
Advies: iPhone 11 en 11 Pro - is het het waard?

Een week geleden presenteerde Apple ons nieuwe smartphones - iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. De laatste twee verschillen alleen in de grootte van het display en de batterij, de eerste is een beetje ontdaan van de nieuwigheid. Is het de moeite waard om ze lastig te vallen? Ja.

Ik verontschuldig me bij voorbaat voor loyale lezers dat het Apple-evenement niet werd besproken. Dit is deels te wijten aan tijdgebrek, maar deels is de meeste informatie al lang bekend. Naar mijn mening was er geen grote verrassing.

Dus wat hebben we ontvangen? iPhone 11wat een uitbreiding is van het XR-model. We hebben nog steeds het Liquid Retina 6,1 ekran LCD-scherm en dezelfde behuizing als het apparaat. De wijzigingen zijn alleen zichtbaar aan de achterkant, waar we een vierkante bolling van cameramodules hebben. Vanaf nu zijn er twee sensoren, groothoek en ultrabreed. Foto's zien er echt goed uit en ik verwijs geïnteresseerde partijen naar de site Appelwaar u meer kunt leren en meer kunt zien. We weten al lang over het gebruik van twee modules, dus er was geen verrassing. Over de opstelling binnen het plein ook. Niets nieuws dus.

Natuurlijk is er een nieuwe A13 Bionic-processor, 12Mpx selfiecamera die 4K kan opnemen in 60kl./s. en Slofies - slow-motion video selfie. Dus nu hebben alle camera's in de iPhone 12Mpx. En dat is goed, ik vind deze procedure leuk. Ik weet dat 12Mpx van Apple beter zal zijn dan de meeste Aziatische merken die daadwerkelijk megapixels overtreffen. Ontwikkeling is goed, maar het moet hand in hand gaan met kwaliteit. Ik denk dat Apple de megapixels op de telefoons van volgend jaar zal verhogen om de verkoop te verhogen. Maar ik zou 48Mpx niet verwachten.

We hebben eindelijk een nachtmodus voor foto's, wat geweldig is. Androids hebben dit al lang, maar ik ben blij dat ik eindelijk een iOS-telefoon kan hebben die ook 's nachts een goede foto maakt. En dit is een zeer handige functie. Tot nu toe heb ik de NeuralCam-applicatie gebruikt, die ik erg op prijs stel.

Er zijn ook twee nieuwe kleuren - paars en groen, die blauw en oranje vervingen. We hebben er al lang over gehoord. Het Apple-logo is lager gereisd en is nu gecentreerd - dit zijn last minute geruchten vóór de conferentie.

iPhone 11 Pro is de opvolger van het XS-model en heeft een vergelijkbaar scherm als zijn voorganger, 5,8 ″ of 6,5 ″ in de Max-versie, natuurlijk is het OLED. Apple zorgt ervoor dat het scherm helderder en professioneler is, dus het wordt nu Super Retina XDR genoemd. Bovendien heeft de telefoon een telelens, waarmee u afbeeldingen kunt maken met tweemaal de zoomfactor. Er zijn ook grotere batterijen. De afwerking aan de achterkant van de telefoon is nu mat, de iPhone 11 heeft alleen een matte afwerking van de "vierkante" camera's, hier is het andersom. 3D Touch verdwenen en Haptic Touch, al bekend van het XR-model, verscheen. Deze verandering maakt me een beetje verdrietig omdat ik van 3D Touch hield, maar volgens iOS 13 kan Haptic Touch ook een interessante oplossing zijn. Zeker niet zo natuurlijk, maar het kan werken.

Het nieuwe trio heeft verbeterde waterbestendigheid, Wi-Fi 6 of surround sound. Er zijn ook enkele andere interessante functies, en de meest interessante komen natuurlijk uit in tests. En natuurlijk bij het updaten van iOS 13, en het meest interessante is waarschijnlijk Deep Fusion, dat de kwaliteit van foto's aanzienlijk verbetert.

Beveel ik nieuwe Apple-smartphones aan? Ja, als u een iPhone 8 of een ouder model hebt. Hoewel 8 behoorlijk succesvol is, is het iets zwakker dan de modellen van dit jaar. Voor een dozijn of zo, zou ik niet eens naar veranderingen kijken omdat ze het geld niet waard zijn. Het is beter om een ​​jaar te wachten en een model met een 5G-modem te kopen, omdat dit ook de nieuwe iPhone is. Ik bezit de iPhone SE en ik waardeer de compactheid ervan, ik wacht op Apple om aan de verzoeken van gebruikers te voldoen en iets te bieden dat met één hand kan worden bediend, maar ook volledig is uitgerust. Laat ze gewoon beginnen met het maken van telefoons die technologisch identiek zijn met verschillende schermformaten en dus batterijen. Geruchten tonen aan dat Apple volgend jaar de grootte van alle apparaten zal veranderen - we zullen leven, zie.

Bekijk reacties (0)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll To Top