Nu lezen
Xiaomi buitencamera. Waard of niet waard om te kopen?

Mijn indruk over de Xiaomi externe camera is een sinusgolf. Toen Xiaomi het nieuwe product in juni van dit jaar presenteerde, was ik ervan overtuigd dat het een verkoophit zou worden. Een externe camera met een ingebouwde batterij die 100 dagen weerstaat na één keer opladen, klinkt perfect. De realiteit is echter anders ...

Xiaomi buitencamera

Hoe werkt de Xiaomi externe camera, wat is het bereik?

Xiaomi Mijia Outdoor Camera 1080p wordt eenvoudig aan de muur geschroefd en vervolgens gekoppeld met de meegeleverde hub die we koppelen met het thuisnetwerk. De verbinding tussen de hub en de router kan op twee manieren worden gemaakt: via een kabel of draadloos via Wi-Fi 2,4 GHz. Het resultaat is dat de externe camera GEEN ENKELE kabel nodig heeft, alles wat u nodig hebt is een draadloze verbinding tussen de camera en de hub.

Wat is het bereik van wederzijdse communicatie? Als u zich afvraagt ​​of de hub voldoende dekking heeft voordat u koopt, kunt u deze gemakkelijk controleren. De hub creëert zijn eigen wifi-netwerk op 2,4 GHz voor communicatie met de camera. Het netwerkbereik is groter dan het signaal van mijn Xiaomi Router Pro waarop ik alle apparaten thuis heb aangesloten. Mijn router en hub staan ​​verschillende centimeters uit elkaar. Als ik met de smartphone naar buiten ga en naast de camera sta, is de kwaliteit van de verbinding tussen de smartphone en het wifi-netwerk twee lijnen. Op dezelfde plaats geeft de Mi Home-toepassing waarin we de externe Xiaomi-camera beheren het maximale bereik aan, drie lijnen. Natuurlijk kunt u de hub verder weg van de router plaatsen, zodat het bereik tussen de router -> hub en de camera nog groter kan zijn.

In theorie ziet alles er mooi uit, en hoe in de praktijk?

Mijn eerste dagen met de Xiaomi externe camera waren moeilijk, we hebben zeker niet op dezelfde golven uitgezonden. Ik heb de problemen beschreven die ik tegenkwam in dit bericht, vindt u ook precies wat er in de doos zit met de Xiaomi Outdoor CMSXJ11A-camera.

Gelukkig heeft Xiaomi na een paar dagen een update van de plug-in uitgebracht ter ondersteuning van het schakelbord en is de situatie aanzienlijk verbeterd.

Na het bijwerken in 90% begon ik live te werken. Het werkt meestal, maar er zijn sporadische momenten waarop ik helaas geen verbinding kan maken met de camera / Chinese servers om de huidige situatie buiten te controleren. Problemen ontstaan ​​door het beleid van Xiaomi. We maken geen directe verbinding met onze camera, de verbinding verloopt via Chinese servers (smartphone -> hub -> Chinese servers -> smartphone). Ik heb echter goede informatie, als de live weergave niet altijd werkt, werkt de Home Monitoring-weergave altijd. Home Monitoring is onze virtuele beschermengel. In de applicatie kunnen we de uren instellen waarop we meldingen op de telefoon ontvangen wanneer de camera beweging detecteert. Gebeurtenissen gedetecteerd door Home Monitoring worden opgeslagen in de cloud en op een microSD-kaart die wel, maar niet hoeft te worden ingevoerd in de hub.

Opnamen duren slechts 10 seconden!

Naar mijn mening is het grootste nadeel van de externe Xiaomi-camera de lengte van de opnames. Wanneer de camera beweging detecteert, neemt deze alleen de 10 tweede clip op, zowel op de microSD-kaart als in de cloud. Langere opnamen kunnen niet worden ingesteld. Je kunt ook niet terugkijken, zoals het geval is met de Dafang-camera, waarmee je elk moment terug kunt spelen dat is opgeslagen op de microSD-kaart. In het geval van een externe camera kunnen alleen momenten worden afgespeeld die zijn opgenomen door Home Monitoring.

Dit is de prijs voor de mogelijkheid van 100-dagwerk tegen een enkele vergoeding. De camera neemt alleen op wanneer hij beweging detecteert, anders is deze "inactief". Ik zal toevoegen dat verkeer wordt geregistreerd met een vertraging van ongeveer twee seconden. Wanneer een persoon van rechts naar links loopt, begint de opname wanneer deze zich in de buurt van het "midden van het scherm" bevindt.

Om te voorkomen dat u te veel meldingen ontvangt, kunt u het alarminterval instellen. U kunt kiezen tussen 1, 3, 5, 10 of 30 minuten. Wanneer we de langste tijd instellen, 30 minuten, wanneer de camera beweging detecteert op 10: 00, wordt de volgende 10 tweede opname in geval van bewegingsdetectie alleen ontvangen na 10: 30.

Xiaomi buitencamera

Is 100 dagen realtime in één keer opladen?

Zoals ik al zei, neemt de camera alleen op wanneer de bewegingssensor "iets detecteert". Daarom hangt de werktijd van één lading af van de Home Monitoring-configuratie. Het hangt allemaal af van hoeveel meldingen we per dag ontvangen. Als de meldingen te frequent zijn, kan de levensduur van de batterij worden verkort, zelfs tot 50 dagen.

Sommering

Xiaomi Mijia Outdoor Camera 1080p, betekent ook het symbool CMSXJ11A is een product met zeer belangrijke beperkingen. Beperkingen waar toekomstige kopers op moeten letten. We installeren monitoring om te weten wat er thuis gebeurt als we er niet zijn. In de situatie waarin we een 10 tweede alarmfragment ontvangen, dat ons niet veel zal vertellen, zullen we onmiddellijk een live preview willen starten, en hier de gehaktbal. De preview werkte de hele tijd, en deze keer zien we de verbinding verbroken en start de preview niet. Het zal ons alleen nog meer stress geven en we zullen "deze onzin willen doorbreken". De mogelijkheid om Home Monitoring-opnames te verlengen tot 30 seconden zou me erg helpen.

Het apparaat zelf is cool, maar als je de beveiliging van je huis erop wilt baseren, is het naar mijn mening een slechte keuze. Werkt voor grote eigenschappen. We hebben een grote tuin en we willen de achterkant bewaken, maar we hebben er geen elektrische installatie voor gereed. We zullen de Xiaomi-camera overal monteren en onderweg brengen we de hub dichter bij huis en dat is alles. Extra monitoring werkt, als de belangrijkste naar mijn mening niet, beter om naar iets beters te zoeken ..

Damian raadde camera's aan bij het merk in een reactie Reolinkmodel Argus 2 het kan ook draadloos werken met zonnepaneelenergie die bij de camera wordt verkocht. Een ander pluspunt van Reolink is de desktop-applicatie, wat niet het geval is met Xiaomi-camera's. Ik heb de 4 MP Reolink-binnencamera besteld en ik zal deze voor je controleren, misschien is het een beter "ecosysteem" van camera's dan die van Xiaomi.

Een externe Xiaomi-camera is verkrijgbaar in de winkel Banggood.com. Voor geïnteresseerden is er een kortingsbon: BGBATC6.

Scroll To Top