Nu lezen
Xiaomi externe camera - uitpakken en groot voorbeeldprobleem

Begin juni Xiaomi gepresenteerd onder het eigen merk Mijia de eerste buitencamera (IP65). Het product is interessant genoeg dat je geen kabels aan de gevel hoeft te trekken, de camera werkt theoretisch draadloos. Het heeft een ingebouwde batterij die voldoende is voor 100 tuinbewakingsdagen.

Ik gebruikte het woord theoretisch omdat de set uit twee delen bestaat: de camera die we buiten monteren en de centrale waarmee de camera verbinding maakt. Het bedieningspaneel moet worden gevoed en via Wi-Fi of een gewone computerkabel met onze router worden verbonden. De voedingskabel naar de centrale is de enige kabel die nodig is, de verbinding met de router kan worden omzeild en alleen Wi-Fi gebruiken.

Zoals u ziet, is het een ideaal product voor mensen die de renovatie van hun huis hebben voltooid, een prachtige gevel hebben gemaakt maar de bewakingskabel zijn vergeten. De Xiaomi-camera wordt eenvoudig aan de muurpluggen bevestigd of op een plat oppervlak gelijmd. Thuis monteren we een centrale eenheid die opnames in de cloud levert of op een microSD-kaart opslaat. Natuurlijk plaatsen we de geheugenkaart in het schakelbord, als iemand de camera steelt, wordt deze op de kaart in het schakelbord geregistreerd.

We beheren de camera vanaf het Mi Home-toepassingsniveau, voegen het bedieningspaneel en vervolgens de camera eraan toe. In de applicatie kunnen we een voorbeeld van het livebeeld bekijken en monitoring instellen. Zodra de camera een bedreiging detecteert, ontvangen we een melding en toegang tot de tweede video van 10 van de gedetecteerde bedreiging.

Probleem met LTE-preview

Ik ben al een paar weken in de camera en kan het voorbeeldprobleem niet oplossen. Als ik in hetzelfde wifi-netwerk zit als het gekoppelde schakelbord, maakt de applicatie zonder problemen verbinding. Wanneer ik echter het huis verlaat of het LTE-netwerk wissel, kan ik geen verbinding maken met de camera en kijken wat er buiten gebeurt. Samenvattend, de belangrijkste functie, preview als ik weg ben, werkt niet.

Xiaomi-probleem met buitencamera
Na enkele tientallen seconden proberen een verbinding tot stand te brengen, verschijnt Verbinding verbroken.

Ik weet niet hoe ik het moet oplossen, ik heb de invoer zo lang uitgesteld omdat ik er nog een uit China heb besteld en ik heb precies hetzelfde probleem. Ik probeerde verschillende dingen, in eerste instantie gaf ik een vriend om te testen zonder het probleem te melden, en het was precies hetzelfde. Kan geen verbinding maken met 3G / LTE, alles werkt prima via wifi. Ik probeerde een hotspot te maken met een tweede telefoon en het schakelbord eraan te koppelen en nog steeds hetzelfde probleem. Ik heb het schakelbord met een kabel op de router aangesloten en het hielp ook niet ...

Ik heb geen idee hoe dit te verhelpen. Iemand is zo'n probleem tegengekomen en heeft een oplossing ?!

Scroll To Top